print this page

Techniek & Technologie


De sector Techniek & Technologie kent bedrijven in de meest uiteenlopende branches. Voorbeelden zijn de maakindustrie, technische groothandel, bouw & infra, marine & offshore. Daarnaast omvat zij ook de kennisintensieve nichemarkten van industriële technologie en life sciences. Deze uiteenlopende branches hebben één ding gemeen: zij worden tot op het hoogste niveau gedomineerd door ingenieurs.


In deze sector richt Involved Search zich op de invulling van directie- en senior management posities. Sleutelposities op het gebied van General management, Finance, Commercie, Operations, Supply Chain, R&D en Engineering & Maintenance.


Voor de meeste van deze posities is een ingenieursopleiding een vereiste. Maar voor sleutelposities op het gebied van marketing of finance wordt ook hier een beroep gedaan op economen of bedrijfskundigen. Doordat wij de wereld van de ingenieurs van binnenuit kennen hebben wij een scherp oog voor de culturele fit tussen de ingenieurs en de niet-ingenieurs en de eigenschappen die nodig zijn om je thuis te kunnen voelen in een door ingenieurs gedomineerde omgeving.


Slechts een deel van de ingenieurspopulatie beschikt naast de vakmatige kwaliteiten en ervaring over de competenties die nodig zijn om op een hoog niveau binnen een onderneming te kunnen acteren en managen. De eisen die aan nieuwe managers worden gesteld liggen in toenemende name op het vlak van de 'soft values' : mensen verbinden, strategisch denken, tactisch handelen. De vakman/manager die werkt aan zijn of haar persoonlijkheid en competenties kan zich hier onderscheiden.


De eigendomsstructuren van bedrijven in deze sector lopen sterk uiteen: van familiebedrijven tot private equity gefinancierde- en beursgenoteerde ondernemingen. Iedere categorie heeft zijn eigen dynamiek en eigen mores. Wij benadrukken ook op dit aspect nog eens het belang van een goede match tussen kandidaat en organisatie.


Het is niet vanzelfsprekend dat dergelijk talent in voldoende mate uit ‘eigen kweek’ binnen de onderneming voortkomt. Wij helpen u graag om passende kandidaten met deze kwaliteiten voor u te vinden. Voorbeeldopdrachten in elk van de genoemde segmenten vindt u onder Referentie-opdrachten. Desgewenst brengen wij u ook in contact met referenten.


Om u in deze specialistische markt nog beter van dienst te kunnen zijn is Involved Search een associatie aangegaan met BuildingCareers BV in Haarlem, dé arbeidsmarktspecialist voor ingenieurs en technologen. Hierdoor kunnen wij u in dit segment nog beter van dienst zijn. Naast het segment management en directie kan BuildingCareers ook voor u bemiddelen in meer specialistische functies op HBO- en WO-niveau.


Onze activiteiten op dit gebied krijgen ook gestalte in de samenwerking met KIVI-NIRIA rond de verkiezing van de “Ingenieur van het jaar”. Hiervoor vindt een selectieproces plaats waarbij uit de voorgestelde kandidaten het meest aansprekende boegbeeld voor het ingenieursvak wordt verkozen. Hij of zij heeft zich onderscheiden door een combinatie van innovativiteit, ondernemerschap en persoonlijkheid.